Tips när du magnetfiskar

Här kommer 12 tips som är bra att veta innan du börjar magnetfiska!

 1. Använd en stark magnet. En neodymmagnet är vanligtvis det bästa alternativet för magnetfiske. Se till att välja en magnet med tillräcklig styrka för att dra upp de typer av föremål som du vill hitta.
  Läs vår artikel om Bästa magneten till magnetfiske
 2. Var försiktig när du hanterar magneten. Neodymmagneter kan vara mycket starka, så se till att använda handskar och följ säkerhetsinstruktionerna när du hanterar och använder magneten.
  Läs vår artikel om De bästa handskarna för magnetfiske
 3. Magnetfiska på platser med hög aktivitet. Leta efter platser där det är sannolikt att föremål har förlorats eller slängts i vattnet, till exempel vid broar, bryggor eller kajer.
  Läs vår artikel om Platser att magnetfiska på
 4. Välj rätt typ av vatten. Magnetfiske fungerar bäst i stillastående eller långsamt rinnande vatten.
 5. Var uppmärksam på lokala bestämmelser. Vissa platser kan ha regler eller begränsningar för magnetfiske, så se till att kontrollera lokala bestämmelser innan du ger dig ut på jakt efter föremål.
  Läs vår artikel om Regler vid magnetfiske
 6. Var försiktig när du drar upp föremål. Större föremål kan vara tunga och svåra att hantera, så se till att använda ett starkt och säkert rep för att dra upp dem. Var också försiktig med skarpa eller rostiga föremål.
 7. Ta hand om miljön. Se till att ta hand om miljön genom att ta bort allt skräp som du hittar. Lämna aldrig något skräp efter dig i naturen.
 8. Ha med en hink. En hink är användbar för att samla framför allt mindre skrot i.
 9. Använd lämpliga kläder. Använd oömma kläder för du kommer att bli skitig!
 10. Första hjälpen. Ha med första hjälpen, våtservetter, vatten och en handduk för att kunna rengöra dig ifall olyckan är framme.
 11. Tjäna pengar på skrotet. Sälj ditt skrot till en skrothandlare och tjäna pengar på magnetfisket!
 12. Om magneten fastnar. Om du fastnar med magneten, försök att dra ifrån ett annat håll, då lossnar den oftast.
  Läs vår artikel om Magneten har fastnat

Genom att följa dessa tips och vara försiktig och uppmärksam under magnetfisket kan du njuta av en säker och spännande utomhusaktivitet som kan ge dig oväntade upplevelser och föremål att minnas.

fynd magnetfiske

Lämna en kommentar