Magnetfiske med barn

Magnetfiske är en aktivitet som uppskattas av både vuxna och barn. Förutom att det är roligt att leta efter skatter i vattnet, så är det också ett bra sätt att lära sig om miljö och att skräp egentligen inte hör hemma i vattnet.

Magneter som används vid magnetfiske är extremt kraftfulla och det finns bland annat risk för klämskador, så du som vuxen bör ha uppsikt under hela magnetfisket. Vi har inte magnetfiskat med barn, men vi vet att det är många magnetfiskare som gör det, och att det är en rolig aktivitet att göra med barn.

Läs också vår artikel som belyser riskerna vid magnetfiske Är magnetfiske farligt?

Magnet för magnetfiske med barn?

Neodymmagneten från Brute Strenght 250 kg är en lämplig magnet för barn som vill börja magnetfiska. Den har en dragningskraft på 250 kg är en lagom stark dragningskraft att börja med. 250 kg kanske låter mycket, men det kommer du snart märka att det är inte så mycket. Det finns magneter som har en dragningskraft på 1000 kg.

Man får inte heller glömma att dragningskraften är uppmätt på en plan ren metallisk yta och så ser inte föremål i vattnet ut. De är sällan plana och har ofta rost på sig, vilket gör det svårare för magneten att fästa.

Barn är inte lika starka som vuxna och en alltför stark magnet innebär att barnet inte orkar dra upp föremålet. Man bör också ha i åtanke att ju större dragningskraften är, desto större skador kan man få om man klämmer sig.

Kom ihåg att starka magneter innebär alltid en klämrisk, även för vuxna, så se till att vara försiktig och håll magneten på avstånd till metalliska föremål och framför allt till andra magneter.

Läs hela vår artikel om De bästa magneterna för magnetfiske.

*Innehåller affiliatelänkar till b.la. Amazon

Lämna en kommentar