Platser att magnetfiska på

I den här artikel går vi igenom bra ställen att magnetfiska på. Vi rekommenderar att magnetfiska på dessa platser:

 • Broar
 • Åar
 • Kanaler
 • Sjöar och hav
 • Bäckar
 • Dammar
 • Hamnar

Av erfarenhet är det bäst att magnetfiska på platser där det rör sig mycket folk eftersom det är oftast där det hamnar skit i vattnet, exempelvis i centrala delar av en stad. Det kan också vara en fördel att inte fiska där det är så strömt eftersom vattnet drar med sig skrotet till mer lugna delar.

Även avlägsna platser där folk kan ha dumpat saker kan vara bra platser att magnetfiska på. Det gäller att testa sig fram. Om du inte får napp efter några kast är det lika bra att byta plats och testa något annat ställe.

cyklar fynd magnetfiske

Dåliga ställen att magnetfiska på är ställen där det är otillåtet. Kontrollrera detta med kommunen eller Länsstyrelsen innan du ger dig ut för att magnetfiska. Andra mindre lämpliga platser att magnetfiska på är där du stör omgivningen och naturen. Här gäller det att ha sunt förnuft.

Tänk på att inte ha repen och magnetfisketillbehören ivägen om du exempelvis magnetfiskar från en bro där det rör sig andra människor. Att försöka städa bort den värsta smutsen från backen som kommer från rostiga föremål är också ett tips som är bra att ha med sig.

Platsen helst ska se ut som den gjorde innan du kom dit. Och det viktigaste av allt, att ta ansvar för att skräpet som fiskas upp tas om hand!

Läs också vår artikel om De bästa magneterna för magnetfiske.

2 svar på ”Platser att magnetfiska på”

 1. Hej
  Jag har vill komma i kontakt med en peson som är kunnig på hur man kan kombinera grävning och magnetfiske. Jag har en vik där man dumpat mycket skrot, mycket ligger djupt under dy och lera eller är för tungt att ta upp med magnet (tror jag). men mindre föremål kan vi säkert ta med magnet

  Svara

Lämna en kommentar