Hur magnetfiskar man?

1. Köp en magnet

Innan du ger dig ut för att magnetfiska behöver du köpa en stark magnet och ett rep att fästa magneten i. Ett par vattentäta handskar är också bra att ha mot smuts och som skydd mot vassa föremål.

Läs också våra artiklar om tips på De bästa magneterna och tips på De bästa handskarna för magnetfiske.

2. Bestäm var du ska magnetfiska

Efter du har införskaffat dig en magnet behöver du bestämma en plats där du ska magnetfiska. Det kan exempelvis vara i en å, kanal eller annat vattendrag. Bra platser att magnetfiska är ofta där det rör sig mycket människor, till exempel i centrala delar av en stad.

Ta kontakt med den kommun du har tänkt att magnetfiska och fråga vad som gäller vid magnetfiske, så du inte råkar magnetfiska på en plats där det inte är tillåtet. Fråga dessutom vad du ska göra med eventuellt skrot du får upp.

Vissa kommuner är behjälpliga med att forsla bort skrotet, medan andra inte är det. Om du vill tjäna en slant på skrotet du fått upp kan du sälja det till en skrothandlare.

3. Magnetfiska

Nu är det dags att ge sig ut och magnetfiska! Hur magnetfiskar man då? Följ dessa enkla steg, så tar det inte lång tid innan du blir en fena på magnetfiske.

  1. Fäst repet ordentligt i ett räcke eller en stolpe.
  2. Kasta ut magneten i vattnet och låt den sjunka till botten.
  3. Dra repet mot dig. Du kommer känna ifall det ”nappar”, det vill säga ifall något metalliskt fäster på magneten. Då blir det tyngre att dra in repet.
  4. Dra upp magneten och kolla vad fångsten är.

Det roliga med magnetfiske är att man nästan alltid får napp om man står på rätt ställe!

Vanliga fynd vid magnetfiske är armeringsjärn, verktyg, bestick, fiskedrag, cyklar, kundvagnar och spik.

Lämna en kommentar