Min magnet har fastnat vid magnetfiske! Vad gör jag?

När du magnetfiskar kommer magneten fastna i något förr eller senare. Då är det bra att veta hur man ska gå till väga för att få loss magneten för det är inte roligt att behöva lämna en magnet.

Först och främst, magnetfiska inte på platser där du tydligt kan se att det finns en risk att magneten fastnar. Ett exempel är om du ser mycket sprängsten, då bör du undvika den platsen för det är extremt lätt att fastna mellan stenarna.

Du bör även vara försiktig när du magnetfiskar från broar gjorda av metall. Det är väldigt lätt att fastna när du kastar i eller drar upp magneten från vattnet, och det är väldigt svårt att få loss en magnet som sitter fast under en bro.

Magneten har fastnat, vad gör jag?

  1. Försök att dra i repet från ett annat håll om det är möjligt. Det brukar många gånger göra så magneten lossnar.
  2. Be en kompis eller förbipasserande om hjälp, så ni kan dra tillsammans i repet.
  3. Om inget av de ovanstående tipsen hjälper kan man använda sig av ett dragblock för att få loss magneten.
  4. En del magnetfiskare använder även bilen genom att sätta repet på bilens dragkrok. Detta är något jag själv aldrig testat eftersom jag tycker det känns riskabelt eftersom magneten kan skada bilen. Men det fungerar säkert. Se bara till att vara försiktig!

Om din magnet har fastnat i en annan magnet är det bästa att försöka få dem att röra sig i sidled, så de lossnar från varandra. Här kan en gummihammare kan vara till hjälp!

Om du inte får loss din magnet med hjälp av dessa tips så sitter den fast riktigt ordentligt. Då kanske du tyvärr måste överge din magnet och lägga på minnet att inte magnetfiska på den platsen igen.

magnetfiske fastnat med magneten

Läs också:

*Innehåller samarbetslänkar till b.la. Amazon

Lämna en kommentar